OBETI SO SLABI (2)

Fuck !!

       Prasica, o ti prasica umazana! Kurac bi ti? Potem se boš pa posilstvo drla, če slučajno paznik uleti!!! Marš stran od mene baba pijana nepofukana se je zdrl Dejan in odrinil od sebe šokirano in rdeče zariplo Gordano.

V pisarni je nastala mučna tišina!

Dejanu je šla po glavi zgodba o obsojencu, ki je zaradi seksa z vzgojno končal na štriku obtožen posilstva.

Kako si drznete, nezaslišno je začela Gordana, ko se je Dejanu še enkrat stemnilo.

Odpelji me v sobo kurba umazana, amen! V Dejanu se je prebudil živalski nagon in Gordani bi najbrž prisolil zaušnico, če ne bi nekdo s treskom odprl vrata in zavpil:

Koji je tu đavol, majku vam ga ….?

Bil je paznik Ilija. Razkoračil se je kot šerif sredi pisarne, seveda je stopil med oba prisotna v sobi, se prijel za opasač in mrko pogledal Dejana!

Šta je Miliću, nismo u svatovima brate!

Dejan je gledal v tla in komaj slišno zamomljal:

Nije ništa paznik, vzgojna se dere tek tako.

Paznik Ilija ga je premeril s še hujšim pogledom in s prstom pokazal proti vratom!

Miliću moj, da te vidim na hodniku za tri sekunde.

Prasici bi moral stisnit čelno je razglabljal Dejan pri sebi, ko je stal na hodniku in čakal paznika, da ga odvleče nazaj u fucking celico. Ha, celico, tukaj je v veljavi izraz soba. Soba! Kot da sem v študentskem domu polnem barab in narkomanov. Pa čefurjev seveda. Jest kurac toliko čefurjev u “študentu” v Rožni kot je čefurjev v arestu? Več kot vse golazni je pa đanksev. Metadon se cedi po hodnikih, pazniki futrajo marsovce kot da jim je bilo v opisu del : futral boš đankije in jim stregel, gledal u kurce, ko ščijejo v lončke in švercajo tuje scanje. Gnus. Debele prasice v ambulanti se naslajajo nad arestanti, tablete dilajo vsi. Medtem ko je Dejan povsem padel v razmišljanje o zaporniški sceni kot jo je doživljal in povsem pozabil na svet okoli sebe  se je v pisarni dogajala drugačna scena.

Paznik Ilija je diskretno zaprl vrata in potem napadel Gordano.

Šta je s tobom žena?

Jecljajoče je Gordana izdavila nekaj nerazumljivega in si z živčno kretnjo popravila očala.

Odhajam, odhajam, to je pa višek nesramnosti se je končno zbrala in krenila proti vratom.

Ne traži kurca u zatvoru ženo ji je zabrusil Ilija, ko je Gordana brez pojasnila oddivjala po hodniku do rešetk.

Potem se je spomnila, da brez ključev ne more nikamor. Nazaj mimo Dejana in paznika Ilije osramočena in potolčena. Končno ji je uspelo pobegniti iz posloplja zapora in mimo zadnjih rešetk, ki je meja med svobodo in tem kar je na drugi strani. Na parkirišču se je zavlekla v svojo Opel Corso in iz predala vzela steklenico. Pila je na dušek. Alkohol ji je razžiral grlo, pekoča bolečina se je spreminjala v otopelo bolečino, samo še otopelost je na koncu čutila, ko je bila steklenica žganja prazna. Vse težje je skrivala odvisnost od alkohola. Alkohol je podžigal njene temne strasti, ki so enkrat že povzročile katastrofo in tragedijo. Gordana se je pogrezala vse globje, količina popitega alkohola pa je nevarno naraščala.

             Paznik Ilija je Dejana strupeno ošvrknil s pogledom in zamomljal, beži u sobu!

Soba je prostor kjer obsojenci preživijo večino dneva. V vsaki sobi v vsakem jebenem zaporu na tej zemeljski obli velja hirerhija. Vsaka soba ima gazdo, člane in papke. Dejan se je trudil, da bi v sobi vse tretiral kot papke. Cigo je zaenkrat član v njegovih očeh, dokler je koristen. Postajalo mu je vroče, mrzel pot ga je opominjal, da telo potrebuje drogo. Pomignil je Cigotu in sedel za mizo. Cigo mu je nejevoljno podal paketek s heroinom in pripomnil. Očeš i muzičku …

končal ni stavka kajti Dejan je eksplodiral.  Skočil je iz stola in z glavo udaril Cigota, da se je slednji sesedel na tla!

Ti boš mene drkal, ti cigan romski pofukelj umazani nepismeni! Prijel je stol in ga treščil po glavi.

Cigota je oblila kri in brez zavesti je obležal na tleh.

Nekaj trenutkov tišine je presekalo rožljanje vrat in odpiranje težke zaporniške ključavnice.

Vstopila sta oba paznika iz smene, Ilija in Cviček.

Kaj je zdaj to za eno sranje fantje se je zadrl Cviček in debelo buljil v Cigota, ki je ležal na tleh.

E, pao je sa stolice je pribil Buco in zarotniško pogledal Dejana.

Kmet! Si je mislil Dejan in strmel v rešetke na oknu kot da se njega scena v sobi ne tiče.

Paznik Ilija je v zaporu preživel tri desetletja in jasno mu je bilo koliko je ura.

Cigota so odnesli v ambulanto in ko so ga za silo spravili k sebi se ni več vrnil v sobo. Ilija ga je razporedil v “dvojčka”, to je soba za dva na začetku hodnika.

Dejanu je kapnilo, da je naredil sranje. Vso robo je spravil Cigo. Kje je roba, se je drl po sobi in maltretiral Bucota in Hajra. Janeza se mu ni zdelo vredno maltretirat. To zapito slovensko govno se mu ni zdelo vredno nikakršne pozornosti. Razgrajal je po sobi in razbijal inventar. Potem se je lotil wc-ja in v navalu besa  razbil straniščno školjko. Divjanje ga je na nek način sproščalo in na ta način je iz njega bruhala negativna energija. Potem naenkrat konec. Kot bi ga ugasnil.  Sedel je nazaj na stol in mirno vprašal:

Kje ima Cigo robo?

U čizmi je kot iz topa ustrelil Šemso.

Šemso je bil prava zaporniška podgana obveščena o vseh skrivnostih in tudi kje Cigo drži robo, mu ni bilo tuje. Prenekatero noč je prebedel, da so vsi trdno zaspali potem pa je Šemso vstal in izpod postelje počasi izvlekel oba škornja. Odplazil se je v wc in zaprl vrata. Potem je oskubil skrivališče robe v škornju. Zadet kot mina se je vrnil nazaj in brezskrbno zbrcal škornje nazaj pod posteljo. Cigo nikoli ni pogruntal, da mu ponoči podgana zoba robo. Šemso pa se je seveda navlekel zaradi vse bolj rednih nočnih obiskov in dejstvo, da so škornji šli ga je spravljalo v paniko.

Dejan je zamišljeno sedel na posteljo in premleval! Do večerje sta še dve uri. Če bo šel na večerjo ga bom zgrabil za vrat in zvlekel v dvojčka. Tam mi bo dal robo ali pa ga sesujem. Ko ga zgrabim na hodniku in zvlečem v sobo se bo usral. Če ne pride iz sobe? Potem mu uletim takoj ko paznik obrne hrbet. Ne bo se izmazal cigan umazani.

Bolj se je bližala večerja bolj je naraščala napetost v Dejanu. V sobi je vladala tišina. Običajno nabijanje narodnjakov za kar sta bila glavna Šemso in Buco ni bilo zaželjeno kadar je Dejan razmišljal. Dejan je že od doma sovražil, ko mu je stari v nedeljo za kosilo vrtel narodnjake na pinku.

Ura 18!

Vrata so se odprla in soba se je usula na hodnik. Vrvež arestantov se je usmeril proti stopnišču. Začelo se je lovljenje dolžnikov in iskanje robe. Običajno dilanje na stopnišču pred jedilnico so pazniki preganjali zato se je med večerjo samo naročalo. Po raportu zvečer v dvorani pa so se speljali vnaprej dogovorjeni posli. Dejan je živčno korakal proti vratom kamor so pazniki preselili Cigota. Vrata so bile že zaklenjena. Sranje!

Dejan je s pestjo udaril po vratih in zavpil:

Izađi Cigo, izađi pička ti materina prljava.

Paznik se je pojavil pred Dejanom in mu pokazal pot proti stopnicam. Dejan ni imel kaj in je preklinjajoč odšel proti jedilnici. Na stopnicah se je skoraj zaletel v Rankota, ki je dilal robo zamudnikom iz tretjega nadstropja. Glede na to, da mu je bil Cigo nedosegljiv se je domislil drugačen plan.

Poklical je Ranka na stran in mu zašepetal:

koliko za tri pakete?

Dejan je začel mencati po žepih kot, da išče denar. Tri jurje, manj ne morem, mu je odvrnil Ranko.

Ko je Ranko izza gat izvlekel vrečko s paketki heroina je naredil pogubno napako. Napol nakrizirani Dejan mu je zabil čelno in mu izpulil vrečko iz rok.

Klošaru jedan, ti češ meni tri jurje! Ubiču te pičko jedna dilerska, marš, si je Dejan dodajal adrenalin, ko je na tleh zbrcal Ranka. Potem je brezbrižno odšel v jedilnico. Mimo paznikov se je sprehodil do pladnjev in si naložil borno večerjo. Sedel je na svoje običajno mesto in žulil gumijaste makarone.

Šemso ga je roteče gledal in se pacal v lastnem narkomanskem peklu, ki ga je zaenkrat uspešno skrival! Potem je izdavil! A si dobil kaj robe šefe?

Dejan je molčal in s pogledom potoval po jedilnici. Iskal je največjega gnoja, ki je kdaj koli vedril v ljubljanskem zaporu. S pogledom je iskal mojstra Tasa. Mojster Taso je bil nekoč Dejanov zaupnik. Potem pa mu je zabil nož v hrbet. Dejan je čakal na trenutek za krvavo maščevanje!

Potem je presekal tišino za mizo:

obeti so slabi kreten!

SE NADALJUJE ! pa bolj redno!

Advertisements


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s